Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Cukier wsypać do garnka, postawić na małym ogniu i zrobić ładny, nieprzypalony karmel. Zalać szklanką wody, dodać przyprawy, wlać miód.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodać skórkę z cytryny. Odstawić do wystygnięcia. Wlać powoli spirytus cały czas mieszając. Przecedzić i wlać do gąsiora. Odstawić na 3-4 miesiące.