Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozgrzewająca herbatka w wersji uproszczonej
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Imbir zetrzeć na tarce, chili pokroić na 2-3 kawałki, wrzucić do garnka z resztą składników z wyjątkiem mleka, zalać zimną wodą, zagotować na małym ogniu i gotować jeszcze ok. 10 minut aby herbata się dobrze zaparzyła, dodać skondensowane mleko i gotować jeszcze ok. 5 minut. Podawać gorące po wcześniejszym przelaniu przez sitko.