Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój chłodzący o kwaskowatym smaku, robiony z wody, miodu, soku cytrynowego no i oczywiście majeranku. Moja wersja przepisu Lary Gessler. Majeranek jest skuteczny w zaburzeniach układu trawiennego. Działa rozkurczowo. Pijmy lemoniadę na śniadanie i kolację.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
W wodzie rozpuszczamy miód i konfiturę, studzimy. Z połowy majeranku odrywamy listki od łodyżek i rozgniatamy w moździerzu Do moździerza wlewamy część przestudzonej wody , mieszamy i przelewamy do reszty wody. Do szklanek wkładamy 2-3 całe gałązki majeranku, kawałki cytryny, kostki lodu i zalewamy wodą. Porządnie mieszamy.