Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących kolorowe napoje alkoholowe ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Do butelki o pojemności 0,75l wrzucić pokruszone (lub ewentualnie całe) niebieskie cukierki lodowe z BIEDRONKI, wlewamy wódkę. Mieszamy co jakiś czas aż się cukierki rozpuszczą - uwaga może to chwilkę potrwać. Dla niecierpliwych - można ciut ogrzać butelkę w ciepłej wodzie tak aby cukierki się szybciej rozpuściły. Podawać schłodzone - jak to wódkę, ewentualnie z lodem - jako drink. Smacznego