Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier jajeczny czyli ajerkoniak zawsze przygotowuję według rodzinnej receptury. Przepis bardzo prosty, a likier bardzo smaczny, nie za rzadki i nie za gęsty po prosu pyszny. Zależnie od ilości jajek, cukru, gatunku alkoholu, likier może być gęsty lub rzadszy.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
Oddzielam białka od żółtek. Ubijam mikserem żółtka z cukrem i wanilią (z przekrojonej laski wanilii wyjmuję ziarenka nożem). Ubijam na puszystą masę. Cały czas ubijając dolewam mleko z puszki oraz mleko 3,2 %. Następnie ciągle mieszając mikserem na najniższych obrotach stopniowo dolewam spirytus i wódkę czystą. Po dokładnym połączeniu likier przelewam do butelek i wkładam najlepiej do lodówki lub w chłodne miejsce.
Ajerkoniak gotowy do rozlania do butelek.