Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lemoniada malinowo-waniliowa"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1007
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1007
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Cytryny przelej wrzątkiem, odetnij końce i przetnij na pół. Małą łyżeczką wydrąż sam miąższ.
Posiekaj go drobno i wrzuć do blendera. Dodaj cukier, maliny, lód i olejek. Miksuj przez kilka minut, aż nie będzie grudek.
Wysokie szklanki włóż na kilka minut do lodówki.
Do zimnych szklanek przecedź lemoniadę. Wrzuć 2-3 kostki lodu. Uzupełnij zmrożoną wodą.
Udekoruj świeżymi malinami i plastrami limonki.Źródło: Takie jest życie