Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemoniada to klasyczny orzeźwiający napój na ciepłe dni. Zazwyczaj składająca się z wody, cukru oraz soku cytrynowego. Ja postanowiłem nadać jej więcej orzeźwiającego smaku dodając świeżą mięte. Uważam, że takie połączenie jest idealne na ciepłe dni. Zresztą sami sprawdźcie, zapraszam
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 96
Składniki
Zaczynamy od wyciśnięcia soku z cytryn a w między czasie do garnka wlewamy szklankę wody, wsypujemy cukier i zagotowujemy aby cukier się rozpuścił. Następnie zostawiamy do schłodzenia.
Gdy woda z cukrem nam przestygła i mamy już wyciśnięty sok z cytryn, możemy zabrać się za ostatnie kroki. Do dzbanka wrzucamy świeżą mięte, dodajemy sok z cytryny i wodę z cukrem. Następnie wszystko mieszamy i dolewamy resztę wody ( tak jak wspomniałem na początku w moim przypadku woda była gazowana ).
Tak przygotowaną lemoniadę najlepiej zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Podawać w plastrami cytryny i dużą ilością lodu. Smacznego!!