Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwas jabłkowy"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 41
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 41
Składniki
Do duże go naczynia szklanego lub kamiennego włóż drobno pokrojone, nieobrane jabłka. Wsyp ro dzynki i cukier. Zalej ciepłą wodą. Do ochłodzonego płynu dodaj roztarte z cukrem drożdże. Pozostaw do sfermentowania w ciepłym miejscu.
Przecedź przez gazę, nalej do butelek, szczelnie zamknij. Przechowuj w temperaturze pokojowej.
Jakie ma działanie? Bogaty w bioflawonoidy kwas chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Wzmacnia układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Oczyszcza jelita i motywuje je do lepszej pracy.Źródło: Życie na gorąco