Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak fantastyczny, zapach cudowny.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 433
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1052
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 433
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1052
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Jabłko dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki. Wyciąć gniazda nasienne. Pomarańczę i cytrynę dokładnie wyszorować. Pokroić w plastry. Suszone jabłka dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Włożyć do garnka i nalać ok 4 l wody. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokrojone jabłko, pomarańczę w plastrach i plasterki połowy cytryny. Dodać cynamon, goździki, anyżek. Gotować na wolnym ogniu ok 20 -30 minut. Na koniec dodać cukier do smaku. Smacznego.