Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój,lekko korzenny,na ciepło rozgrzewa,na zimno chłodzi. Ekspresowy do zrobienia:)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 116
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć ogryzki i pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki ( oprócz cynamonu) umieścić w garnku i zagotować (ilość cukru zależy od słodkości jabłek,dlatego najpierw dodać mniej i w razie potrzeby dosłodzić).
Na średnim ogniu gotować kompot przez około 10-15 minut,aż jabłka zmiękną.
Doprawić kompot cynamonem,gotować jeszcze chwilę,następnie serwować na ciepło lub ostudzić,a następnie schłodzić w lodówce.