Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koktajl z płatkami owsianymi"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem tak, by całe były zakryte.
Przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na 10-15 minut, do momentu, aż płatki całkowicie napęcznieją.
Wszystkie owoce przebieramy, myjemy, jeśli trzeba usuwamy szypułki i osuszamy.
Do kielicha blendera lub miksera wrzucamy gotowe płatki owsiane, przygotowane owoce, wlewamy kefir lub jogurt naturalny oraz miód. Miksujemy na gładki koktajl. Schładzamy 1,5-2 godziny, rozlewamy do naczyń, zdobimy i podajemy.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 150 kcal Białko 4,4 g/Tłuszcz 3 g/Węglowodany 65 g.Źródło: Rewia