Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koktajl z botwiny i szpinaku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Liście szpinaku przebierz, odetnij ogonki. Opłucz je pod bieżącą wodą, pozostaw na sicie do osączenia. Podobnie przygotuj listki botwinki.
Ogórki umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Opłucz i osusz pęczek natki. Paprykę umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój na małe kawałki. Wrzuć do wysokiego naczynia. Dodaj szpinak, botwinkę, ogórki i natkę.
Przygotowane skład niki zmiksuj na gładki koktajl, dolewając wodę mineralną (około 2 szklanki). Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem koktajl dobrze schłodź.
Czas 15 min; porcja – 60 kcal, cena 2,10 zł.Źródło: Świat kobiety