Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na początek dnia. Sycący, nie za słodki koktajl z dodatkiem melisy, która ma właściwości kojące. Spróbujcie, jestem pewna, że Wam posmakuje.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Melisę zalewamy 1/2 szklanki gotującej wody, przykrywamy talerzykiem, parzymy około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy nakrycie, wyjmujemy torebkę z herbatką, napar pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Owoce obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem. Dodajemy miód i zimny napar z melisy. Całość blendujemy do momentu uzyskania napoju o jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek. Smacznego.