Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl na bazie lodów, jagód ze słoika i wiórków kokosowych.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Do blendera kielichowego wrzuciłam lody. Wlałam mleko. Wsypałam wiórki kokosowe i dodałam jagody ze słoika. Jest to taka domowa konfitura jagodowa jedynie z cukrem, ale dość rzadka jak na konfiturę. Blender zamknęłam i wszystko zmiksowałam na jednolity koktajl. Czas miksowania jest zależny od blndera więc go nie podaje. Zmiksowany koktajl przelałam do wysokiej szklanki i podałam od razu po przygotowaniu. Najlepiej podać go ze słomką. Taki koktajl czy też shake można podać jako deser lub napój. Z podanych proporcji wychodzi jedna niecała szklanka koktajlu.