Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna i rozgrzewająca
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 122
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 596
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 122
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 596
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Kawę z kardamonem, tak jak piją w krajach arabskich można przygotować w domu. Kupiłam ziarnistą kawę arabikę z Brazylii i zmieliłam ją na pył w młynku żarnowym z kardamonem. Na ćwierć kilo kawy wystarczy 6- 8 ziarenek. Mam kanakę na 4 espresso, wsypałam do niej 4 łyżeczki kawy, dolałam wody. Cukier dodaje się od razu- są trzy poziomy słodzenia: sada- bez cukru mazbuta- średnia ilość cukru- dwie łyżeczki zjada- słodka 4 łyżeczki cukru, Kanakę postawiłam na ogniu i od momentu zagotowania, gdy fusy zaczną się podnosić zdejmowałam ją z ognia, aż fusy opadały i potem ponownie postawiłam ją na ogień i tak trzy razy. Zamiast kanaki można użyć małego wysokiego rondelka. Można też kawę z kardamonem przygotować po polsko "turecku", po prostu zalać ja wrzątkiem. Smacznego :)