Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kusi smakiem, zniewala aromatem, pachnie rozkoszą, smakuje miłością :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Porcje lodów włożyć do sporych filiżanek, następnie zalać je kawą z rumem lub brandy, przykryć bitą śmietaną. Podawać natychmiast (!!!), ponieważ smakuje rozkosznie, gdy lody są nadal zimne a kawa nadal gorąca. By kawa pachniała kusząco na bitą śmietanę prószymy odrobinę cynamonu. I podajemy na spodku ozdobionym czerwoną różą.