Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, mieszaj aż cukier się rozpuści. 2. Na dno ogrzanej szklaneczki wlej koniak. Zalej gorącą kawą. Dolej gorące mleko. 3. Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywno, połącz z ajerkoniakiem. Przykryj kawę. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy i natychmiast podawaj. Podpowiadamy: Pyszną kawę otrzymasz też łącząc mocny napar z likierem wiśniowym. Taką kawę przykryj warstwą ubitej śmietanki lekko przemieszanej z konfiturą wiśniową. Ozdób wisienką koktajlową lub posyp płatkami czekoladowymi.