Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 137
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 201
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 105
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 137
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 201
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 105
Składniki
Do małego garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Zdjemujemy z ognia studzimy do temperatury ok. 80 stopni C. Wsypujemy kawę, (ew. cukier) i kładziemy z powrotem na kuchenkę. Kiedy kwa zacznie się podnosić zdjemujemy garnuszek z ognia (kawa nie może się zagotować). Podajemy w filiżanka do espresso lub w mniejszych.