Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa z czekoladą, masłem orzechowym i bitą śmietaną - smakuje równie dobrze jak wygląda. Z łatwością zrobicie ją w domu.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
Składniki
Czekoladę, masło orzechowe i 1 łyżkę mleka podgrzewamy w kąpieli wodnej, lub ewentualnie w mikrofalówce. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do szklanki. Pozostałe mleko podgrzewamy i spieniamy. Można do tego użyć spieniacza, lub spienić potrząsając w zakręconym słoiku. Mleko wlewamy na sos. Teraz wlewamy espresso. Najlepiej wlewać powoli, po łyżeczce, dzięki temu uzyskamy kawę warstwową. Na górze układamy bitą śmietanę i siekane orzechy.