Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Bez alkoholu: Jeżyny przebieramy, myjemy, osączamy na sicie, a potem wrzucamy do kielicha kuchennego robota i miksujemy na gładki mus. Dodajemy jogurt naturalny i cukier puder do smaku, ponownie miksujemy tak długo, by cukier się całkowicie rozpuścił. Na końcu dodajemy lody. Mieszamy i przelewamy do szklanek. Przybieramy jeżynami i podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Z alkoholem: Umyte jeżyny wrzucamy do miksera. Dodajemy cukier, ajerkoniak, kefir i dokładnie miksujemy. Przelewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 10 minut. Cena jednej porcji około 3-4 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 174 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 4,7 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia