Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyjskie mango lassi"
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 245
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 245
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1365
Składniki
Dojrzały owoc mango umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do kielicha blendera. Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki. Wlej sok jabłkowy.
Przygotowane zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe z puszki. Raz jeszcze całość bardzo dokładnie zmiksuj. Mango lassi dopraw do smaku mielonym cynamonem oraz szczyptą kardamonu. W razie potrzeby, napój możesz dosłodzić naturalnym płynnym miodem. Podawaj po schłodzeniu.
Porcja – 260 kcal, cena 5 zł, 2 porcje czas ok. 10 min;Źródło: Świat kobiety