Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbata po indyjsku czyli Masala chai to przygotowana na sposób indyjski czarna herbata z mlekiem doprawiona przyprawami i posłodzona. Kurkuma nie jest jej typowym dodatkiem, niemniej warto przygotować herbatę z jej dodatkiem. Poza tym polecam do jej przygotowania wykorzystać odmianę herbaty indyjskiej – Assam. Herbaty Assam są bardzo wyraźne w smaku, mocne, nawet gorzkie. Dzięki gęstej konsystencji i intensywnemu korzennemu smakowi herbata po indyjsku działa rozgrzewająco. Zawartość przypraw oraz mocnej herbaty dodaje także energii i poprawia nastrój. Warto rozpocząć dzień od kubka takiej herbaty.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5214
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 632
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5214
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 632
Składniki
Do garnka wlać mleko i wodę. Dodać herbatę, przyprawy oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Następnie przecedzić i rozlać do szklanek lub filiżanek i podać.