Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbata po indyjsku czyli Masala chai to przygotowana na sposób indyjski czarna herbata z mlekiem doprawiona przyprawami i posłodzona. Polecam do jej przygotowania wykorzystać odmianę herbaty indyjskiej – Assam. Herbaty Assam są bardzo wyraźne w smaku, mocne, nawet gorzkie. Dzięki gęstej konsystencji i intensywnemu korzennemu smakowi herbata po indyjsku działa rozgrzewająco. Zawartość przypraw oraz mocnej herbaty dodaje także energii i poprawia nastrój. Warto rozpocząć dzień od kubka takiej herbaty.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Do garnka wlać mleko i wodę. Dodać herbatę, przyprawy oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Następnie przecedzić i rozlać do szklanek lub filiżanek i podać.