Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym najlepiej rozgrzać się wieczorem w zimie, kiedy za oknem mroźno i sypie śnieg? Grzanym winem! Dzisiejsza wersja jest z dodatkiem jabłek i soku jabłkowego, pachnąca cynamonem, goździkami i anyżem :)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 27
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 122
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 27
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Składniki
Sok jabłkowy i czerwone wino wlewamy do garnka. Dodajemy goździki, cynamon, anyż i mocno podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, kawałki lub wycinamy gwiazdki. Umytą cytrynę kroimy na półplasterki. Do kubeczków/ szklanek/ wkładamy po kilka kawałków jabłek i cytryny, a następnie zalewamy winem. Pijemy gorące :)