Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„W życiu pada wiele pytań, na które czekolada przynosi odpowiedź.” ~ Nigella Lawson
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Składniki
Przygotowanie : Mleko przelewamy do rondla, dodajemy 150 ml kremówki i gotujemy ( nie doprowadzamy do wrzenia ). Następnie dodajemy połamaną czekoladę i cynamon, mieszamy co jakiś czas. Rondel zdejmujemy z palnika i mieszamy czekoladę do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałą ilość kremówki ubijamy na sztywno. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanek, a na wierzch wykładamy kleks bitej śmietany. Oprószamy kakao lub wiórkami czekoladowymi. Smacznego.