Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorącą czekolada jest nieodłącznym elementem okresu świątecznego, idealna na zimowe wieczory, błyskawicznie poprawia nastrój.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Do rondelka wylej śmietanę i mleko. Podgrzej ale nie doprowadź do wrzenia. Dodaj połamane czekolady i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj szczyptę soli i przyprawy do smaku. W razie potrzeby dodaj cukier.
Czekoladę przelej do kubków. Jeśli chcesz możesz dodać bitą śmietaną.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Idealna na zimowe wieczory. Polecam.