Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada jest idealna do rozgrzania się w chłodne dni.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 110
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 152
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 46
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 110
Składniki
Kruszymy czekoladę na kostki. Jeśli zostaną jakieś resztki, możemy je utrzeć, żeby później udekorować nią napój.
Podgrzewamy mleko ze śmietanką.
Dodajemy czekoladę i równocześnie mieszamy. Możemy dodać też cynamon.
Mieszamy i dalej podgrzewamy aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Zostawiamy na 5-10 minut, żeby troszkę wystygła.
Nalewamy do kubków przez sitko.
Opcjonalnie możemy udekorować piankami i startą czekoladą. Smacznego!