Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mieszkaliśmy w Indiach 1,5 roku. Upał tam straszny całymi dniami. Hindusi jak nikt potrafią sobie z nim poradzić. Indyjski napój lassi spożywany jest tam dla orzeźwienia. Robi się go w domu, serwuje w restauracjach, kawiarniach i znajdziemy go u ulicznego sprzedawcy. Napój przyrządzany jest z jogurtu naturalnego, wody i przypraw, zwłaszcza soli i chili. Bardzo często dodaje się do niego przyprawę indyjską garam masala, jest to mieszanka: kolendry, kminku, cynamonu, kardamonu, pieprzu czarnego, liścia laurowego, goździków i anyżu.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy.
Dekorujemy miętą. SMACZNEGO :)