Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy soczek bez konserwantów i innych sztucznych dodatków!!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 703
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16846
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 133
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 703
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16846
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 133
Składniki
Pomarańcze umyć i sparzyć, 2szt. pokroić na mniejsze kawałki wraz ze skórką natomiast 1 szt pomarańczy obrać i również pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka. Marchew obrać i również pokroić na mniejsze kawałki (można zetrzeć na tarce) Dodać do pomarańczy, następnie dodać 1.5szkl. wody + 1 łyżeczka kwasku cytrynowego. Gotować całość aż do miękkości.
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Marchew i pomarańcze zblendować, dodać całość do przegotowanej wody z cukrem. Dokładnie wymieszać. Można dodatkowo przecedzić przez gazę * Smacznego :)