Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
przygotowujemy sobie szklankę- rozszerzającą się ku górze- specjalną do latte machiato;), na jej spód nalewamy kilka kropel syropu amaretto
robimy kawę w ekspresie, za miarkę posłuży nam szklanka zwykła- nalewamy nawet niecałe pół tej szklanki, w międzyczasie ubijamy piankę w mleku blenderem
do wcześniej przygotowanej szklanicy z syropem, łyżką stołową nakładamy ubitą z mleka piankę aż do samych brzegów szklanki, nastepnie cieniutkim wolnym strumieniem nalewamy na środek szklanki kawę, (tak w tą pianę lejemy), później jeszcze raz nakladamy troszkę piany żeby nie było widać śladu gdzie wlewaliśmy kawę, a na ostatku zdobimy kawkę- robimy jakiś wzorek (np.gwiazdkę)