Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki drink w sam raz na lato, chociaż ciężko się po nim wstaje... ;-)
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Kawę Cappucino zaparzamy połową ilości wody niż wskazuje na to liczba porcji kawy (zwykle ok. 0,5 l.). Drugą połowę uzupełniamy zimnym mlekiem i pozostawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do dużego shakera wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy do 50ml wódki na 1 porcję drinka, uzupełniamy zimną kawą, zamykamy shaker i wstrząsamy przez dłuższą chwilę, aż do silnego spienienia płynu. Przelewamy do szklanki i podajemy ze słomką. SMACZNEGO ;-)