Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone wino pachnące jak piernik"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 29
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Składniki
Sok pomarańczowy zagotuj. Dodaj do niego cukier, skórkę z pomarańczy, cynamon, goździki oraz kardamon. Imbir obierz, pokrój w plasterki, dodaj do składników w garnku.
Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 30 min pod przykryciem. Następnie sok przecedź przez gęste sitko wyłożone gazą. Ponownie przelej do garnka.
Dodaj wino, wódkę, migdały i rodzynki. Mocno podgrzej, ale nie dopuść do wrzenia, odstaw na 30 min. Następnie przecedź i jeszcze raz podgrzej. Od razu podawaj.
Do każdej szklaneczki z grzańcem możesz dodatkowo włożyć plasterek pomarańczy ze skórką. Znakomitym dodatkiem do tego napoju będą kruche ciasteczka.Źródło: Naj