Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwia ciało i umysł ( w małych ilościach)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 126
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 126
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Składniki
SKŁADNIKI 10 cytryn 2 szklanki cukru 1L spirytusu lubelski lub..... 2 szklanki wody Przepis Umyć cytryny w ciepłej wocie. Obrać je delikatnie ze skórki, tak aby nie zdrabać białej części (bardzo cieniutkoja robię to na drobnej tarce). następnie wyciskam sok z cytryn Przegotować obrane żółciutkie, cieniutkie skurki wraz z cukrem w 2 szklankch wody. gdy całość się już połączy i ostygnie wlać sok ze wszystkich cytryn. Całość mieszamy wraz z 1L czystego spirytucu. Powinno powstać nam łącznie 2-2.2L wódki. Następnie odstawiamy na 3 dni w jakieś ciemne miejsce. Po odczekaniu tego czasu przecedzam wszystko (używam do tego worka do prania bielizny wszystkie nalewki przedzedzam przez niego). ja czekam 2tygonie do miesiąca im dłużej tym lepiej (przegryza się) i gotowe Najlepiej podawać w postaci zmrożonej. Butelka wygląda pięknie ponieważ jest zmrożona. Aromat i smak jest naprawde wyśmienity, warto się troszkę namęczyć by potem rozkoszować się jej delikatnym smakiem. Smacznego!