Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Umieszczam wszystkie produkty w szklance do drinków. Lód wrzucam na końcu. Mieszam i gotowe :-)
Wedle mojej opinii recepta na sukces leży w nie byle jakim alkoholu, doskonałym soku i chrzanie, proporcjach, nie przekombinowaniu (odpowiednia liczba składników = większa wyrazistość), oryginalnych dodatkach i fakcie, iż nie korzystam z soli! Przy użyciu Golden Tequili trafiłam na swój optymalny korzenny smak. Jest mniej intensywna od Silver. Żadnych likierów czy soku z pomarańczy (zamulacz). Nie używam limonki - wolę jak mniej kwaskowaty smak dojrzałej cytryny przebija sok pomidorowy. Ten z kolei musi smakować samoistnie czysto i głęboko bez pomocy chili czy tabasco w składzie. Podobnie z pieprzem - zero pieprzenia :-)