Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten sposób robienia barszczu, ponieważ bije na głowę różne inne wykonania tego napoju. Możemy wykorzystać ten barszcz np. jako dodatek do różnego rodzaju uszek, krokietów lub tylko do picia, ponieważ jest przepyszny.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 393
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 393
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Ważnym jest by buraki, które używamy były świeże i smaczne. Obieramy buraki i ścieramy na grubych oczkach. Ja użyłem robota ponieważ zetrzeć tyle buraków może być ciężką pracą.
Do startych buraków wsypujemy sól, pieprz, cukier, ocet i mieszamy wszystko. Proszę pamiętajcie, że ilość sypanych dodatków zależy od wszego upodobania i smaku. Jak ktoś lubi bardziej pikantny to może zwiększyć ilość pieprzu, jak ktoś lubi bardziej słodki to zwiększamy ilość cukru. Podane ilości są bardzo neutralne.
Następnie bierzemy tłuczek do ziemniaków i ubijamy przygotowane buraki by puściły własny sok. Jak już to zrobimy to zostawiamy pod przykryciem na 1 godzinę.
Do przygotowanych buraków wlewamy zimną wodę, liść laurowy, ziele angielskie mieszamy i zaczynamy gotować pod przykryciem. Jak masa zaczyna się gotować przykręcamy gaz i gotujemy 10 - 20 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz mieszamy i zostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.
Jak całość jest już wystygnięta odcedzamy napój od pozostałych buraków i w ten oto sposób mam bardzo smaczny barszcz czerwony oraz ugotowane, starte buraczki, które możemy wykorzystać np do sałatki obiadowej. Smacznego.