Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec maja jak i większość wiosny dopieszczała nas słońcem i piękną pogodą. A teraz osiągnęła swoje apogeum przynosząc nam południowe upały. Będąc z rodziną na spacerze stwierdziliśmy że wilgotność powietrza i “duchota” są niczym na Dominikanie! Żeby żyło nam się lepiej a nasz organizm był dobrze nawodniony proponuję arbuzadę czyli lemoniadę z arbuza z nutką mięty i cytryny. To dobra propozycja na szybki koktajl, deser, ochłodę, tym bardziej że arbuzy u nas dostępne w każdym warzywniaku już od jakiegoś czasu. I dla smyka i starszaka i rodziców, a podana w słoiczku z dodatkową porcją świeżych owoców skusi każdego!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Powyższe składniki oprócz wody wrzucamy do blendera. Miętę przed włożeniem można rozetrzeć w palcach, wydzieli wtedy olejki eteryczne. Blendujemy na niskich obrotach, dolewamy wodę i jeszcze raz miksujemy na niskich obrotach. Możemy dodać do arbuzady garść świeżych borówek czy ozdobić szklaneczkę truskawką i cytryną lub dodać kilka kostek lodu. Pyszne, proste, orzeźwiające! To nie sok ani koncentrat więc jest zdrowszy szczególnie dla dzieci. Duża ilość cukru w arbuzie ( tak, tak, arbuz ma wysoki indeks glikemiczny) zostaje zmniejszona poprzez dolanie wody więc małe ząbki nie będą tak narażone na działanie węglowodanów! O pietruszka! Nic tylko pić arbuzadę!