Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananasowa sangria z bazylią"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Składniki
Ananas obierz, opłucz, pokrój w plastry, a potem na nieduże kawałki. Obrane mango przekrój na pół, pozbaw pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Bazylię opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek.
Do dużego dzbanka lub szklanej misy nalej wytrawne białe wino oraz sok ananasowy. Wrzuć kawałki ananasa oraz mango i część listków bazylii. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Gotową sangrię rozlej do szklaneczek lub kieliszków. Uzupełnij kostkami lodu. Udekoruj pozostałą bazylią. Podawaj ze słomkami.
Czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 3,20 zł.Źródło: Świat kobiety