Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna forma przysmaku zwanego "biednym rycerzem" - typowe danie z resztek, tym razem z czerstwego pieczywa.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Do cieplego mleka dodac 2 lyzki cukru, chalke ( musi miec co najmniej 2 dni) lub inna czerstwa butke pokroic na kromki i moczyc w mleku. Gdy sa wystarczajaco nasaczone, wycisnac mleko, zbierajac ok. 1/4 l do naczynia, dodac do niego make, jaka i sól, az powstanie ciasto nalesnikowe.
Kromki chalki obtoczyc ciastem nalesnikowym i smazyc na goracym tluszczu.
Podawac posypane cukrem z cynamonem, ew. z sosem waniliowym lub musem jabklowym.