Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem, więc najwyższa pora zrobić zakwas. Jest to prosty sprawdzony przepis mojej mamy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Do wyparzonego słoja wlać wodę i dodać wszystkie składniki. Wymieszać łyżką. Przykryć gazą i pozostawić w ciepłym miejscu.
Czynność powtarzać przez 4 dni.
Po ukiszeniu wyjąć przyprawy i przelać do czystego słoja. Przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni. ( nie zakręcać pokrywką tylko gazą owiniętą gumką).