Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos jest bogaty w witaminy. Jest znakomity na świąteczną ale i klasyczną kolację. Przygotowanie go zajmuje trochę czasu, ale jego smak i wartości odżywcze są tego warte. :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
1. Nasmarować naczynie żaroodporne małą ilością masła. Włożyć do naczynia wieprzowinę. Piec ok godziny w piekarniku w 180°C na góra-dół. 2. Namoczyć grzyby w wodzie. 3. Kapustę kiszoną pokroić i wrzucić do dużego garnka. Podlać wodą i gotować na małym ogniu. 4. Zwykłą kapustę umyć i poszatkować. Dodać do garnka z kapustą kiszoną. Dodać przyprawy. 5. Cebule obrać, pokroić w kostkę. 6. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. 7. Na patelni rozgrzać odrobinę masła i podsmażyć na nim boczek. Dodać cebule oraz kiełbasę. 8. W tym czasie wyjąć wieprzowinę z piekarnika i pokroić ją w kostkę. 9. Grzyby odcedzić, dodać do garnka. POZOSTAWIĆ WODĘ PO GRZYBACH. 10. Do garnka dodać mięso z cebulą. Podlać wodą po grzybach wedle uznania. Pamiętaj, żeby wodę przecedzić przez sito, żeby do bigosu nie dostały się brudki z grzybów. 11. Całość dokładnie mieszać raz na jakiś czas, żeby bigos nie przywarł do garnka. 12. Wlać do garnka wino oraz dorzucić rodzynki. 13. Po ok dwóch godzinach gotowania dodać powidła, koncentrat oraz musztardę. Gotować jeszcze ok 30 minut i gotowe! Smacznego! :)