Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana surówka z modrej kapusty to szybki i tani dodatek do wielu dań. Inna, wyróżniająca się w smaku na pewno przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi zdrowego odżywiania.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Szatkujemy drobno lub ucieramy na tarce o dużych oczkach (łezki). Przyprawiamy i odstawiamy by składniki dobrze się połączyły. Ogórki kiszone ucieramy na tarce tak samo jak kapustę. To samo robimy z obranymi jabłkami. Wszystko łączymy i dokładnie mieszamy. Surówka gotowa . Ilośc składników możemy zmieniać wg własnych upodobań. Jeśli dodamy mniej ogórków a więcej słodkich jabłek nie będzie potrzeby dodawania cukru. Jeśli dodamy musztardę ostrą w smaku, surówka będzie bardziej pikantna.