Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 600
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1570
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 600
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1570
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na kilka części, pozbawiamy twardych części i drobno szatkujemy. Kapustę wrzucamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. Delikatnie solimy. Gotujemy ok 15 minut, aż kapusta zmięknie. Jeśli ktoś woli bardziej chrupką kapustę należy gotować krócej W czasie, gdy kapusta się gotuje drobno siekamy cebulę. Umieszczamy ja w misce, w której będziemy mieszać surówkę. Posypujemy delikatnie solą i cukrem. Mieszamy. Kapustę dokładnie odcedzamy i gorącą przekładamy do miski z cebulą. Pozostawiamy chwilę nie mieszając. Cebula pod wpływem ciepła dodatkowo zmięknie . Po kilku minutach surówkę mieszamy z cebulą, ścieramy do niej obrane ze skórki jabłko (na tarce o grubych oczkach). Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Surówkę doprawiamy do smaku łyżką oleju, solą, pieprzem i cukrem. Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby składniki się "przegryzły".