Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka z białej kapusty,pora, ogórka kiszonego i marchewki, idealna do dań mięsnych rybnych.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Składniki
Kapustę poszatkuj, pora pokrój w paski, warzywa posyp solą i odstaw na 1 godzinę. Marchew obierz opłukaj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ogórki kiszone pokrój w pół plasterki.
Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Składniki na sos połącz ze sobą, dodaj do surówki. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Surówkę wstaw do lodówki na około 1 godzinę żeby smaki się połączyły. Surówkę możesz również przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki na całą noc .