Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w połączeniu z jabłkiem smakują wybornie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Wykonanie: Buraczki, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie włożyć do rondelka, dodać masło, przyprawić solą i cukrem do smaku, skropić sokiem z cytryny. Dusić na wolnym ogniu przez około pół godziny, pod koniec zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąka. Zagotować w razie potrzeby doprawić i podawać na ciepło do obiadu.