Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie podkreśla smak grillowanych mięs. Kwaśny z nutką egzotyki.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1110
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Połowę pomidora starłam na grubym oczku, a druga połowę drobniutko posiekałam. Dodałam posiekana cebulę i szczypiorek. Mango było tak dojrzałe, że rozgniotłam widelcem. Sos doprawiłam octem balsamicznym i solą i chili. Genialnie pasuje do mięsa.
Do sosu podałam kofty jagnięce: -400 dag mielonej jagnięciny - jajo - bułka tarta - cebula starta - czosnek 1 ząb starty - kolendra - kumin - chili i papryka słodka - cynamon - sól - mięta siekana
Z braku dobrej pogody usmażyłam je na żeliwnej patelni grillowej.
:D
Smacznego :)