Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos szary jest znakomitym dodatkiem do karpia, lina czy leszcza. Podnosi smak ryby, dlatego idealnie nadaje się do świątecznych potraw. :)
rondelek
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1028
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1028
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
1. Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. 2. Dodać do masła wywar, piwo oraz zmielone migdały. 3. Zagotować i stale mieszać. 4. Dodać sok z cytryny oraz wino. 5. W wodzie rozrobić mąkę, tak żeby nie było grudek. Dodać do rondelka. 6. Sos dokładnie wymieszać. Po dodaniu mąki powinien zrobić się gęsty. 7. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i dodać miód. Dokładnie wymieszać, tak żeby miód się rozpuścił. 8. Dodać rodzynki. Posolić do smaku. Wymieszać I gotowe! Sos należy podawać gorący. Smacznego! :)