Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia. Bywa, że z różnych względów nie mamy czasu na zrobienie domowego pysznego sosu. Wówczas polecam taką, pół domową wersję. Bardzo dobrze się sprawdził jako dodatek do mięska.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7040
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7040
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Składniki
Paprykę pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa podsmażyć na smalcu. Następnie dolać szklankę wody, dusić warzywa pod przykryciem, aż nieco zmiękną. Sos w proszku utrzeć z 4 łyżkami wody. Gdy zawiesina będzie miała jednolitą konsystencję wlać ją do rondelka z duszonymi warzywami. Sos mieszać powoli do momentu aż zgęstnieje. Jeżeli nasz smak tak nam dyktuje, całość doprawić sola i pieprzem. Uwaga: W zależności od tego jaką gęstość sosu preferujemy, można dodać trochę mniej lub więcej wody, niż podaję. Sos podawać do mięsa. Smacznego :)