Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pomidorowy do gołąbków jest wyrazisty a swój doskonały smak zależy od naszej inwencji twórczej, ponieważ wykorzystujemy do niego wywar z przygotowywanych gołąbków.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę poszatkować. Należy ją zeszklić na maśle klarowanym, dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszając, lekko całość podsmażamy. Dodajemy wywar z ugotowanych przez nas wcześniej gołąbków i tak jak wspomniałam wcześniej ,tu właśnie zostaje dodana cała nasza inwencja twórcza ,którą włożyliśmy do farszu z gołąbków.
Ja do farszu dodaje trochę boczku wędzonego, więc smak przechodzi również do sosu.
Po zagotowaniu zagęszczamy sos śmietaną wymieszaną z mąką i tworzymy odpowiednio w/g nas zagęszczony sos.
Na koniec całość już delikatnie doprawiamy do smaku, pieprzem, magi, vegetą i szczyptą cukru. W okresie wiosenno-letnim , znakomicie smakuję z posiekanym drobno koperkiem z własnego ogródka;-) Życzę smacznego P.S. przed dodaniem koperku warto blenderem wymieszać sos.