Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różnego rodzaju sosy są nieodzownym dodatkiem do dań. Czasami, to sos robi wielką różnicę w podanym daniu. Dzisiaj właśnie przedstawiam taki sos, który może zmienić całkowicie nasze danie. Zmienić, nawet te, które nam się nie udało.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Do garnka wlewamy 500 ml wody dodajemy część kurczaka i gotujemy. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plasterki lub kostkę . Do udka dodajemy pocięte pieczarki i cebulę sól, pieprz i majranek i gotujemy do miękkości.
Jak wszystko jest już miękkie wyjmujemy mięso, a resztę zostawiamy do wystygnięcia.
Całość miksujemy, tak by nie było żadnych grudek.
Do miski nakładamy jogurt i dodajemy kilka łyżek zmiksowanego płynu mieszając. Nie dopuszczamy by powstały grudki. Do całości dodajemy przygotowany jogurt mieszamy z resztą sosu i podgrzewamy mieszając.
Przygotowany sos nalewamy do sosjerki i tak mamy to, o co nam chodziło. Smacznego,