Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jajeczno - chrzanowy to prosty, szybki oraz bardzo smaczny sos do wędlin, serów itp. Sos tak przygotowany fajnie się sprawdzi na świątecznym stole i nie tylko.
garnek, nóż, miska, łyżka,
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, a następnie obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać chrzan, majonez wymieszany ze śmietaną oraz cukier, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos podawać do różnego rodzaju serów, wędlin na świąteczny stół.